About Maastricht [in Romanian]

Maastricht, orașul-capitală a sudului Olandei (regiunea denumită “Limburg”), este cunoscut în primul rând probabil ca locația unde a fost semnat tratatul care stă la fondarea Uniunii Europene: Tratatul de la Maastricht, (1992).

Locația: Guvernul local, Limburg

Faima sa este asociată în ultimii ani și cu locul de origine a unui dintre cei mai renumiți dirijori contemporani, Andre Rieu.

Locația: Vrijthof, squarul central

Posibil din cauza că orașul e misterios pe alocuri (fie te primește cu brațele deschise prin locațiile sale pitorești, micile buticuri, baruri ecletice sau te respinge sub pretextul: sunt mic și plictisitor, nu ai nimic ce sa faci aici), localnicii i-au desemnat si un Spirit al său (poza pe stinga). Simbolul orasului consta dintr-o stea roșie (la prima vedere sovietică) similară cu cea din poza de mai jos.

sursă: internet.

Toată lumea (bi)ciclează și în mediu parcurg distanțe de la 5 până la 20 minute pentru a ajunge la serviciu sau alte destinații (ex. universitate, spital, companie).. realitate “dură” J

În acești ani am avut ocazia să detest, să indragesc și să iubesc acest orașel la nebunie.. Deci, pornind la drum

Ce poți face ziua:

De la plimbări prin oraș, până la plimbări în grote/peșteri, Maastricht-ul de zi e foarte activ.

Puteți începe cu activitatea preferată a francezilor, belgienilor și nemților care locuiesc la hotar si vin în week-end la Maastricht  pentru a face – shopping. Ceea ce nu presupune neapărat să cheltuiți, dar să hoinăriți prin buticurile pline de artă și tot felul de piese artizanale, vă poate face doar bine..

Vorbind de artă și cumpărături, Maastricht găzduiește anual (în martie) unul din cele mai mari târguri de piese de artă din lume, TEFAF.

Scuarul principal “Vrijthof”

Sursa: internet

.. găzduiește în iulie concertele lui Andre Rieu..: https://www.youtube.com/watch?v=IWH3Hmsr5fM

Un local care merită de vizitat fiind in centrul orasului este această biserică catolică, care de un deceniu sau mai mult a fost transformată în magazin de cărți…unde puteți savura o cafeluță inclusiv.

Sau o cafeluță puteți experimenta în Biserica transformată în hotel..cel mai scump din oraș (cafea la preț standard).

Maastricht este un oraș medieval, pentru amatori, ruinele medievale ale orașului: http://www.holland.com/global/tourism/article/maastricht-walking-tours.htm

Dacă dispuneți de mai mult timp și chef, o plimbare în parc direcția Sint Pieterberg este una oportunită, în drum puteți să îl salutați pe D Artagnan, care ar fi murit la Maastricht, iar în scurt timp vă puteți afla pe dealul de la Sint Pieters. De aici recomand vizita pesterelor Casemate, altfel denumite, unde puteti gasi scene incrustate in piatra a vizitei lui Napoleon la Maastricht.

Într-un final, pentru amatori, recomand să prindeți lumina de zi pentru a face poze calitative și a cuprinde frumusețea orașului medieval… Maastricht perfect pentru photoshooting!

Viața nocturnă nu e atit de pitorească, precum mi-aș fi droit. În vară au loc tot felul de festivaluri și concerte, inclusiv petreceri pe apă, fun. Recomand Carnavalul din Februarie, pentru care localnicii își pregătesc cu un an înainte costumația pentru competiție și distracție.

Must-try experience:

  • Concert Andre Rieu in Vrithof
  • TEFAF world leading art fair
  • Running tours prin oras
  • Boat tours pina in Belgia si inapoi
  • Caves unde a trecut si Napoleon
  • Fresh bakery

Când aveți ocazia, vizitați cel mai vechi oraș din Olanda, e frumos aici..

Alte surse:

Despre Maastricht în New York Times:

http://www.nytimes.com/2015/04/12/travel/12Next-Maastricht.html

Primăria ne povestește despre originile orașului:

http://www.vvvmaastricht.nl/maastricht/historie.html

Sugestii de călătorii scurte pe jos:                  http://www.holland.com/global/tourism/article/maastricht-walking-tours.htm

Pagina orașului pe FB: https://www.facebook.com/Mtricht.Maastricht.UniverCity?fref=photo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s